Puppycursus

Je wilt je puppy graag een goede basis meegeven, zodat hij zich kan ontwikkelen tot een hond die met zelfvertrouwen in het leven staat.

Dat is dan ook ons doel van de puppycursus.

Zaterdag 7 April om 11.00 en Woensdagavond 18 April 19.00 starten er nieuwe puppycursussen!
 

Hondenschool

De basiscursus is voor jonge honden, asielhonden, volwassen en oudere honden die geen of bijna geen opvoeding hebben gehad.

Deze cursus is uitermate geschikt voor heropvoeding en om ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag.

 

Gedragstherapie

Met de gedragstherapie van Dogcollege werken wij naar een gedragsverandering van de hond voor de langere termijn. Wij geven realistische inzichten in het gedrag, de leerprincipes en de emoties van je hond.

We kijken samen waarom hij doet wat hij doet en welke gedragsverandering haalbaar is.
 

Sociale Wandelingen

Tijdens onze cursus Sociale Wandelingen zorgen we voor interactie tussen honden onderling. We helpen je met het begeleiden van je hond, waardoor deze rustig en ontspannen leert omgaan met andere honden.

De cursus is met name erg geschikt voor angstige en uitvallende honden. Alle honden zijn welkom zo ook Hoog risico honden!

Woensdagmiddag 14 Maart om 13.30 en Donderdagavond 15 Maart om 19.00 en 20.00 start cursus Sociale wandelingen!
 

Speuren

Iedere hond kan speuren! In een vijftal lessen leer je de basis van het speuren met je hond. Speuren is een leuke en boeiende activiteit voor zowel hond als eigenaar. 

De hond maakt gebruik van zijn meest natuurlijke talent, namelijk zijn neus, om vermiste zaken op te sporen.

Dogcollege, persoonlijk en positief voor de lange termijn

Dogcollege is een hondenschool in Eindhoven, waar positieve en persoonlijke aandacht voorop staan. Onze missie is om mensen te informeren over de nieuwste inzichten op het gebied van hond en gedrag en het opvoeden/trainen van je hond.

Wij werken op een oprecht positieve, hond-vriendelijke manier, geïnspireerd op de werkwijze van Turid Rugaas. Zowel de gedragstherapie als de cursussen zijn erop gericht om de band tussen jou en je hond te verstevigen en samen optimaal plezier te beleven!
 

Dogcollege verzorgt diverse opvoedcursussen voor je hond, zoals puppy/basiscursussen, vervolg- en speurcursussen. Ook voor consulten gedragsproblematiek en workshops staan wij graag voor je klaar.
 
Persoonlijke aandacht, advies op maat en het werken met de positieve trainingsmethode kenmerken onze aanpak. De cursussen zijn erop gericht om de relatie met je hond te optimaliseren. Hierdoor krijg je een leuke en sociale hond zonder gedragsproblemen. De cursussen worden zowel privé aan huis gegeven als in groepsverband op locatie.

Persoonlijke ervaringen

Wat we goed vonden aan de cursus: je benadering, dat socialisatie goed aan bod komt en dat de grootte van de groep overzichtelijk is. Wat we ervan opgestoken hebben: dat de conservatieve benadering achterhaald is, dat je vooral ontspannen met je hond om "moet" gaan, dat dingen aanleren stressvrij kan en dat je hond hond mag zijn. De begeleiding hebben wij als prettig ervaren: de aanmelding voor de vervolgcursus zegt genoeg!

Ans Alex en Shiba Inu Kaida

Wij hebben veel geleerd over het anders benaderen van je hond, op een positieve manier. Dat viel in het begin niet mee omdat je zo gewend bent om foei te zeggen. En alle tips die we hebben gekregen om bijvoorbeeld brokken in de tuin te gooien zodat Sem kan gaan zoeken en brokjes in een deken wikkelen waar hij daarna weer wat rustiger van wordt in zijn gedrag. Ook erg leuk was die les dat hij wat lekkers moest zoeken in bv de ballenbak, ook de bosles is leuk! Veel afwisseling en fijn voor Sem dat er ook tijd was om met de andere hondjes te spelen.

Ilse, Bas en Teckel Sem

Wij vonden de cursus voor onze Marley zeker van toegevoegde waarde! Hij is al wat ouder dan de andere honden in de groep, maar pas kort bij ons en we moesten samen nog veel leren. Hij vond het zelf ook erg leuk, met name het speuren. Er was een goede balans tussen het leren, het oefenen en spelen met elkaar. We hebben met Marley een aantal 'trucjes' geleerd, zoals hoe we hem het beste kunnen laten zitten en gehoorzamen met meelopen. Jouw begeleiding vonden wij professioneel en je kunt merken dat je veel ervaring hebt met allerlei honden. Er hing ook een goede sfeer, niet te prestatiegericht. Wij zouden je cursus dan ook aanbevelen bij anderen!

Olivier, Kristel en hondje Marley

Wij hebben zeer genoten van de puppycursus bij Dogcollege. Er kwamen veel belangrijke en nuttige zaken aan bod, zoals wandelen zonder trekken, aandacht oefeningen, aanpakken van afleidingen, hersenspelletjes enz., aangevuld met veel nuttige tips en tricks én boswandelingen. En dat alles op een leuke en stressvrije manier, zodat de hond het leren ook prima vindt :-) Zeker een aanrader voor zowel het hondje als het baasje!

Sylwia en Bibi

Contact

Heb je vragen? Wij zijn zowel telefonisch, via onderstaand contactformulier of middels ons emailadres bereikbaar.

06-23456283
E

 

Contactformulier

Je kunt contact met ons opnemen door onderstaande formulier in te vullen en te verzenden.
Velden met een * zijn verplicht.
Voornaam
Achternaam *
Adres
Huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail *
Naam hond *
Ras hond *
Geslacht *
Leeftijd hond
Waar wil je je voor opgeven?
Heb je vragen?
Wil je teruggebeld worden?
Veiligheidscode
Type hier de veiligheidscode in *