Puppycursus
Voor Pups en jongen honden is er de speciale Puppycursus.
Het doel van de puppycursus is om uw hond een goede basis mee te geven zodat hij zich kan ontwikkelen tot een hond die met zelfvertrouwen in het leven staat. Daarom ligt de nadruk van de cursus op socialiseren, mentale stimulatie en op een speelse manier aanleren van de basis-gehoorzaamheid zaols plaats blijven liggen, wandelen zonder trekken, hierkomen en loslopen, niet reageren op een prikkel en nog veel meer. Tijdens de cursus is er aandacht voor de combinatie hond-eigenaar en hoe u deze relatie kunt verbeteren. Er wordt les op maat gegeven en er is alle ruimte voor vragen.

Ik werk met de positieve trainingsmethode. Dit is een beloningsgerichte methode waarbij gewenst gedrag bij uw hond wordt uitgelokt en beloond, waardoor dit gedrag toeneemt en een nieuwe gewoonte wordt. Daarnaast is er veel aandacht voor stressvrij opvoeden en de kalmerende signalen van uw hond leren kennen.
U krijgt na iedere les een hand-out zodat u thuis de theorie en geleerde oefeningen kunt nalezen.

Het resultaat van de cursus is dat u uw Pup beter zult begrijpen en hem op een positieve wijze kunt begeleiden naar een evenwichtige, volwassen hond. Deze cursus zal op verschillende locaties gegeven worden, zodat uw Pup gewend raakt aan diverse omgevingsgeluiden en prikkels. Deze cursus kan zowel individueel als in een groep gegeven worden.