Team


Wij delen in ons team van Dogcollege de passie voor ons vak. Als deskundigen met een grote liefde voor honden, zorgen we dat we altijd up-to-date zijn qua kennis. Wij helpen jou en je hond graag vooruit in jullie omgang met elkaar en met andere honden. Hieronder stelt ons team zich aan je voor.


 

Marilyn van Dommelen

Gecertificeerd gedragsdeskundige en Kynologisch instructeur

Ik heb drie lieve honden uit het buitenland. Raki, een teefje van dertien jaar oud, heb ik per vliegtuig uit Griekenland meegenomen. Mijn andere hond Lulu is bij mij gekomen via sosstrays.nl en is inmiddels overleden. Binky komt uit Roemenie. Zowel Lulu als Raki hadden de nodige problemen zoals najagen, wegjagen en angstbijten. Door daar hulp bij te zoeken, zijn de meeste gedragsproblemen verdwenen. Dit wekte mijn interesse én enthousiasme. Ik besloot een switch te maken in mijn werk als maatschappelijk werker en wilde zelf met honden gaan werken. 

Na een oriëntatie heb ik me aangemeld bij Dogvision. Zij verzorgen opleidingen tot kynologisch instructeur, gedragstherapeut en gedragsbeoordelaar. Via deze opleiding ben ik les gaan geven op een hondenschool en inmiddels heb ik sinds 2010 mijn eigen hondenschool Dogcollege.

Later heb ik de opleiding gevolgd van Turid Rugaas (international dog trainer education), die ik in 2011 heb afgerond. Zij is bekend om haar onderzoek naar Kalmerende Signalen en Stress bij honden. Honden en hun gedrag blijft boeiend. Daarom blijf ik mezelf ontwikkelen door het volgen van bijscholingscursussen, lezingen en workshops zoals van Raili Halme, Gerd Kohler, Winkie Spiers, Anne lill Kvam, Judith Lissenberg, Hersenwerk, Calmingsigns(summercamp), Claudia Fugazza(doggo.nl), Monique Bladder en Annorlunda - “Lesgeven op de hondenschool? Het kan anders!”
De laatste opleiding die ik heb afgerond is; Pijn bij Honden georganiseerd door Michelle Vrolijk.

 


 

Silvia van den Bogaard

Speurinstructeur

Ik ben sinds 2011 verbonden aan Dogcollege. Van kinds af aan heb ik al interesse in hond en gedrag. Ondanks dat we thuis geen hond hadden, waren er altijd honden in mijn leven. Zo had ik vaste uitlaathonden in de wijk, hielp ik mee op de Yorkshire Terriër fokkerij van familie en was ik regelmatig te vinden bij een oom die Duitse Herders (knpv) trainde.

Jaren later ben ik bij het asiel gaan werken, waar vooral de honden met stressgerelateerde problemen mijn aandacht hadden. Daar leerde ik Dosha kennen, een Rottweiler/Mechelse herder kruising. Mijn ervaringen met een paar bijzondere honden in het asiel én Dosha hebben mij op het pad gebracht van positief opvoeden. Dosha was onzeker, snel overprikkeld en verslaafd aan ballen, wat haar compleet uitputte en moeilijk bereikbaar maakte. Daarnaast had Dosha ook een positieve uitdaging nodig om haar rust en zekerheid te geven. Zo kwam ik in aanraking met Speuren en Dogcollege. Dit pakte voor ons beiden erg goed uit; zij is inmiddels van haar ballenverslaving af en zit veel beter en rustiger in haar vel.

Inmiddels geef ik zelf al jaren zelfstandig Speurlessen bij Dogcollege. Naast dat ik diverse Speur en Nosework workshops heb gevolgd bij o.a Gerd Köhler, Anne Lill Kvam, Dick Staal, Henk Bouman en Wesley Visscher, blijf ik me constant bijscholen op het gebied van hond en gedrag. Met speciale aandacht voor Speuren en Nosework.

 


 

Marlies van den Broeke

Gecertificeerd gedragsdeskundige

 
Ik heb zelf twee honden; Lady (kruising Bull), een voormalig asielhond en Misia (herder), een voormalig zwerfhond uit Polen. Ik heb niet altijd met honden gewerkt. Toen ik en mijn man onze Lady een aantal jaar geleden adopteerden, wisten we vrijwel niets van honden en hun gedrag. Lady was allesbehalve een makkelijke hond en we liepen tegen veel problemen aan. Dit inspireerde mij om me te gaan verdiepen in honden en hun gedrag en om deskundige hulp in te schakelen.

Ik leerde van een gedragsdeskundige op een fijne, positieve en hondvriendelijke manier met mijn hond om te gaan en ook leerden we elkaar beter begrijpen. Maar ik was én nog niet uitgeleerd én ik wou zelf ook heel graag andere mensen en hun honden helpen. Hierop besloot ik de International Dogtrainer Education bij Turid Rugaas te volgen. Na mijn stage bij Dogcollege ben ik zelfstandig Speurlessen gaan geven en begeleid ik de Sociale Wandelingen en geef consulten gedragstherapie, wat ik met heel veel plezier doe. Werken met honden is echt mijn passie geworden."

 


 

Lindy Geven

Stagiair


Ik ben 23 jaar en sinds een half jaar help ik Marilyn en Marlies bij de Sociale wandelingen bij Dogcollege. Al heel mijn leven heb ik honden gehad. Maar ik wist pas echt dat ik met hen wilde werken, toen mijn ouders een Boerboel aanschaften. Van een kleine pup is zij opgegroeid tot een heuse dame. Maar niet zonder probleempjes. Ik verdiepte mij daarom in hondengedrag en merkte zo dat ik dít echt graag wilde doen; honden helpen!

Ik heb de opleiding Helicon Dier gevolgd in Eindhoven, Den Bosch en Helmond. Tijdens mijn studie heb ik zo’n 2 jaar stage gelopen bij hondenopvang Fikkie! en 1,5 jaar bij Dierenasiel De Doornakkers in Eindhoven. In 2018 wil ik de opleiding International dogtrainer education gaan doen bij Calmingsings zodat ik zelfstandig lessen kan gaan geven. Via connecties kwam ik bij Dogcollege terecht. En ik kan me eerlijk gezegd geen betere plaats wensen!

 

Vacatures

Stagiaire of vrijwilliger gezocht hondenschool

Wij zoeken een enthousiaste, leergierige stagiaire of vrijwilliger!

Op woensdagavond geven wij les op het TU terrein. Voor deze avond zijn wij op zoek naar een stagiaire of vrijwilliger die mee wil helpen in de hondenschool met als uiteindelijk doel je op te leiden tot instructeur.

Wat wordt er van je verwacht:
- iedere woensdagavond aanwezig zijn op de hondenschool
- dat jij leergierig bent naar de nieuwste inzichten over hond en gedrag
- sociale vaardig bent naar mens en hond
- Minimaal MBO niveau 4
- niet bang zijn om voor groepen te spreken
- spontaan en vrolijke uitstraling hebt
- houding kan aannemen van lerende

Tijdens de inwerkperiode ga je langzamerhand zelf onderdelen van de lessen verzorgen waarmee je na een jaar zelfstandig les kan geven. Hierbij wordt je begeleid door Marilyn.