Gedragsproblematiek Honden Eindhoven en Veldhoven eo
Elk hondenras heeft zijn eigen kenmerken en karakter. Bij het ene ras komen gedragsproblemen frequenter voor dan bij andere rassen.
Vaak ligt de wortel van bepaalde afwijkende gedragingen in een heel belangrijke periode in het hondenleven: de zogenaamde socialisatieperiode. Ook stress is een belangrijke oorzaak van gedragsproblemen. Stress uit zich in nervositeit, vernielzucht, onzindelijk gedrag en verlatingsangst. Stress kan worden veroorzaakt door spanningen binnen het gezin, verveling, te weinig beweging, straffen, te vaak alleen zijn, te weinig óf juist teveel aandacht.

Als uw hond één of meerdere gedragingen vertoont die u onwenselijk vindt, maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Vaak is een eenmalige sessie reeds voldoende om inzicht te krijgen in het probleem en zo tot een simpele oplossing te komen. In andere gevallen is er een therapie nodig om geleidelijk aan het ongewenste gedrag om te vormen naar gewenst gedrag. Ook kan het nodig zijn om de dierenarts erbij te betrekken.
In de meeste gevallen is het gedrag wat onze hond vertoont gewoon "hondengedrag" alleen wij beschouwen dat als ongewenst.

Dogcollege kan u helpen om ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag. Voorbeelden van problemen die regelmatig voorkomen en met succes te behandelen zijn:
. onvriendelijk gedrag naar honden, mensen of andere dieren
. verlatingsangst (niet alleen kunnen zijn)
. angst voor mensen, honden of andere dieren
. angst voor hard geluid zoals: vuurwerk of onweer
. niet komen als u roept
. overmatig opgewonden gedrag
. veel blaffen, janken, piepen
. onzindelijkheid
. trekken aan de riem
. zich niet laten verzorgen door dierenarts, eigenaar of trimmer
. agressief verdedigen van speelgoed en eten
. obsessief gedrag zoals; staart najagen, vliegen vangen, flank zuigen en overmatig poot likken
. weglopen tijdens het wandelen

De oplossingen die u aangereikt krijgt zijn eenvoudig en praktisch. Je hoeft geen ervaren trainer te zijn om ze uit te voeren.