Wie is Dogcollege?
Mijn naam is Marilyn van Dommelen, gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut.

Ik heb twee honden uit het buitenland. Raki komt uit Griekenland (Kreta) en is een teefje van 13 jaar oud en heb ik meegenomen in het vliegtuig naar Nederland. Mijn andere hond is Lulu en zij is bij mij gekomen via sosstrays.nl en is tien jaar oud. Zowel Lulu als Raki hadden de nodige problemen zoals; najagen, wegjagen en angstbijten. Door daar hulp bij te zoeken zijn de meeste gedragsproblemen verdwenen. Hierdoor werd mijn interesse en enthousiasme gewekt om een switch te maken in mijn werk als maatschappelijk werker naar zelf iets met honden te gaan doen. Na een oriƫntatie heb ik me aangemeld bij Dogvision.

Zij verzorgen opleidingen tot kynologisch instructeur, gedragstherapeut en gedragsbeoordelaar. Via de opleiding ben ik les gaan geven op een hondenschool en inmiddels heb ik mijn eigen hondenschool.
Daarna ben ik de opleiding gaan doen van Turid Rugaas(international dog trainer education) die ik in 2011 heb afgerond. Zij is bekend geworden door haar onderzoek naar Kalmerende Signalen en Stress bij honden. Honden en gedrag en alles wat daarbij hoort blijft boeiend vandaar dat ik mezelf blijf ontwikkelen door het volgen van bijscholingscursussen en Workshops. De laatste cursus die ik heb gevolgd is geweest bij Annorlunda- Lesgeven op de hondenschool? Het kan anders!