Even voorstellen


Als deskundige met een grote liefde voor honden, zorg ik dat ik altijd up-to-date ben qua kennis. Ik help jou en je hond graag vooruit in jullie omgang met elkaar en met andere honden. Hieronder stel ik me aan je voor.


 

Marilyn van Dommelen

Gecertificeerd gedragsdeskundige en Kynologisch instructeur

Ik heb drie honden uit het buitenland. Raki, een teefje van dertien jaar oud, heb ik per vliegtuig uit Griekenland meegenomen. Mijn andere hond Lulu is bij mij gekomen via sosstrays.nl en is inmiddels overleden. Binky komt uit Roemenie. Zowel Lulu als Raki hadden de nodige problemen zoals najagen, wegjagen en angstbijten. Door daar hulp bij te zoeken, zijn de meeste gedragsproblemen verdwenen. Dit wekte mijn interesse én enthousiasme. Ik besloot een switch te maken in mijn werk als maatschappelijk werker en wilde zelf met honden gaan werken. 

Na een oriëntatie heb ik me aangemeld bij Dogvision. Zij verzorgen opleidingen tot kynologisch instructeur, gedragstherapeut en gedragsbeoordelaar. Via deze opleiding ben ik les gaan geven op een hondenschool en inmiddels heb ik sinds 2010 mijn eigen hondenschool Dogcollege.

Later heb ik de opleiding gevolgd van Turid Rugaas (international dog trainer education), die ik in 2011 heb afgerond. Zij is bekend om haar onderzoek naar Kalmerende Signalen en Stress bij honden. Honden en hun gedrag blijft boeiend. Daarom blijf ik mezelf ontwikkelen door het volgen van bijscholingscursussen, lezingen en workshops zoals van Raili Halme, Gerd Kohler, Winkie Spiers, Anne lill Kvam, Judith Lissenberg, Hersenwerk, Calmingsigns(summercamp), Claudia Fugazza(doggo.nl), Monique Bladder en Annorlunda - “Lesgeven op de hondenschool? Het kan anders!”
De laatste opleidingen die ik heb afgerond zijn; Pijn bij Honden georganiseerd door Michelle Vrolijk in 2018 en de opleiding Agressie bij honden door Amber Batson(dierenarts en gedragsdeskundige) in 2019.

Mijn specialisatie is begeleiden van buitenlandse honden en het geven van puppycursussen waarin de basis hond wordt uitgelegd om probleemgedrag in de toekomst te voorkomen en de eigenaren zoveel uitleg te geven over hond en gedrag dat ze samen een fijne toekomst in kunnen gaan. Het werken met honden en begeleiden van eigenaren op een fijne manier maakt voor mij dat ik de leukste baan ter wereld heb;-) 

 

 


 

Vacatures

Stagiaire of vrijwilliger gezocht hondenschool

Mometneel zijn er geen vacatures!