Team


Wij delen in ons team van Dogcollege de passie voor ons vak. Als deskundigen met een grote liefde voor honden, zorgen we dat we altijd up-to-date zijn qua kennis. Wij helpen jou en je hond graag vooruit in jullie omgang met elkaar en met andere honden. Hieronder stelt ons team zich aan je voor.


 

Marilyn van Dommelen

Gecertificeerd gedragsdeskundige en Kynologisch instructeur

Ik heb drie lieve honden uit het buitenland. Raki, een teefje van dertien jaar oud, heb ik per vliegtuig uit Griekenland meegenomen. Mijn andere hond Lulu is bij mij gekomen via sosstrays.nl en is inmiddels overleden. Binky komt uit Roemenie. Zowel Lulu als Raki hadden de nodige problemen zoals najagen, wegjagen en angstbijten. Door daar hulp bij te zoeken, zijn de meeste gedragsproblemen verdwenen. Dit wekte mijn interesse én enthousiasme. Ik besloot een switch te maken in mijn werk als maatschappelijk werker en wilde zelf met honden gaan werken. 

Na een oriëntatie heb ik me aangemeld bij Dogvision. Zij verzorgen opleidingen tot kynologisch instructeur, gedragstherapeut en gedragsbeoordelaar. Via deze opleiding ben ik les gaan geven op een hondenschool en inmiddels heb ik sinds 2010 mijn eigen hondenschool Dogcollege.

Later heb ik de opleiding gevolgd van Turid Rugaas (international dog trainer education), die ik in 2011 heb afgerond. Zij is bekend om haar onderzoek naar Kalmerende Signalen en Stress bij honden. Honden en hun gedrag blijft boeiend. Daarom blijf ik mezelf ontwikkelen door het volgen van bijscholingscursussen, lezingen en workshops zoals van Raili Halme, Gerd Kohler, Winkie Spiers, Anne lill Kvam, Judith Lissenberg, Hersenwerk, Calmingsigns(summercamp), Claudia Fugazza(doggo.nl), Monique Bladder en Annorlunda - “Lesgeven op de hondenschool? Het kan anders!”
De laatste opleidingen die ik heb afgerond zijn; Pijn bij Honden georganiseerd door Michelle Vrolijk in 2018 en de opleiding Agressie bij honden door Amber Batson(dierenarts en gedragsdeskundige) in 2019.

 


 

Silvia van den Bogaard

Speurinstructeur

Ik ben sinds 2011 verbonden aan Dogcollege. Van kinds af aan heb ik al interesse in hond en gedrag. Ondanks dat we thuis geen hond hadden, waren er altijd honden in mijn leven. Zo had ik vaste uitlaathonden in de wijk, hielp ik mee op de Yorkshire Terriër fokkerij van familie en was ik regelmatig te vinden bij een oom die Duitse Herders (knpv) trainde.

Jaren later ben ik bij het asiel gaan werken, waar vooral de honden met stressgerelateerde problemen mijn aandacht hadden. Daar leerde ik Dosha kennen, een Rottweiler/Mechelse herder kruising. Mijn ervaringen met een paar bijzondere honden in het asiel én Dosha hebben mij op het pad gebracht van positief opvoeden. Dosha was onzeker, snel overprikkeld en verslaafd aan ballen, wat haar compleet uitputte en moeilijk bereikbaar maakte. Daarnaast had Dosha ook een positieve uitdaging nodig om haar rust en zekerheid te geven. Zo kwam ik in aanraking met Speuren en Dogcollege. Dit pakte voor ons beiden erg goed uit; zij is inmiddels van haar ballenverslaving af en zit veel beter en rustiger in haar vel.

Inmiddels geef ik zelf al jaren zelfstandig Speurlessen bij Dogcollege. Naast dat ik de diverse Speur en Nosework workshops heb gevolgd bij o.a Gerd Köhler, Anne Lill Kvam, Dick Staal, Henk Bouman en Wesley Visscher, blijf ik me constant bijscholen op het gebied van hond en gedrag. Met speciale aandacht voor Speuren en Nosework. In 2019 heb ik de opleiding Nosework Education van Anne Lill Kvam bij Calmingsings in Koningslust afgerond en behaald.

 

 


 

Vacatures

Stagiaire of vrijwilliger gezocht hondenschool

Wij zoeken een enthousiaste, leergierige stagiaire of vrijwilliger! 

Op woensdagavond geven wij les op het TU terrein. Voor deze avond zijn wij op zoek naar een stagiaire of vrijwilliger die mee wil helpen in de hondenschool met als uiteindelijk doel je op te leiden tot instructeur.

Wat wordt er van je verwacht:
- iedere woensdagavond aanwezig zijn op de hondenschool
- dat jij leergierig bent naar de nieuwste inzichten over hond en gedrag
- sociale vaardig bent naar mens en hond
- Minimaal MBO niveau 4
- niet bang zijn om voor groepen te spreken
- spontaan en vrolijke uitstraling hebt
- houding kan aannemen van lerende

Tijdens de inwerkperiode ga je langzamerhand zelf onderdelen van de lessen verzorgen waarmee je na een jaar zelfstandig les kan geven. Hierbij wordt je begeleid door Marilyn.
Momenteel worden de stageplaatsen alleen maar ingevuld door stagiares van de Heliconopleidingen.